icon Direct naar inhoud

Mediteer jij?

Waar ik het meest van hou tijdens het reizen door Azië, is om dichter bij culturen te zijn die opmerkzaam leven en eeuwenoude tradities en religies ondersteunen die ons leren dat het enige dat telt, is leven in het hier en nu. Om dankbaar te zijn, om anderen te helpen, te geven, om nederig te zijn en dat we geen materiële dingen nodig hebben om gelukkig te zijn, deze zorgen alleen maar voor meer druk op je schouders.

Leef in het hier en nu

En na een jaar hard werken, in de snelle en consumerende wereld waarin we leven, kijk ik terug en merk ik dat ik soms ben vergeten om te mediteren, om in het hier en nu te leven, om nederig te zijn, om stil te staan en op te kijken naar de mooie luchten ... En ik ben niet altijd een heilige als het gaat om 'clean' eten en mijn 30 paar leggings zijn zeker te veel, zelfs voor een legging verslaafde;)
Dus ik geniet altijd van mijn tijd in Azië. Tijd om na te denken, tijd om terug te kijken, om een aantal doelen te stellen voor de komende tijd en ... om meer te mediteren!

In Azië is mediteren als sport

In Azië is meditatie als sporten. Het helpt bij het focussen en begrijpen van de geest en het uiteindelijk bereiken van een hoger niveau van bewustzijn en innerlijke rust. Neurologen hebben ontdekt dat regelmatige meditatie je brein verandert op manieren die je kunnen helpen emoties onder controle te houden, concentratie te verbeteren, stress te verminderen en zelfs meer verbonden te raken met de mensen om je heen. Door te oefenen, zul je in staat zijn om een gevoel van rust en vrede te bereiken, ongeacht wat er om je heen gebeurt

Ik wil graag een video op Youtube met jullie delen die "One-Moment Meditation" heet. Ik gebruik deze soms om te mediteren. Het werkt en het is ook nog grappig!

Ik ben heel benieuwd of het met jou ook iets doet en wat je ervaringen zijn dus comments op deze post zijn welkom. Delen is lief.

Marisa,
Ibiza Fit Girl

Laat een opmerking achter

Opmerkingen worden zichtbaar zodra we hem hebben geaccepteerd